Follow me:
 • hardloopschoenen

  Nieuwe zwarte hardloopschoenen met zalmkleurige veters

  Onlangs ging ik achter hardloopschoenen. Mijn oude schoenen begonnen een klein beetje te verslijten. Ahum te verslijten? Ik ging er zelfs scheef mee en dus liep ik ook heel raar met deze schoenen. Dus het was zeker tijd voor een nieuw paar hardloopschoenen. Alleen in de winkel was er zoveel keuze van merken. Zo vond ik sommige schoenen veel te duur… Dus ging ik eigenlijk op zoek naar een goedkope schoen, eentje die goed zat en waarmee je toch kan hardlopen. Zo paste ik al snel een paar hardloopschoenen. De ene schoen knelde helaas van boven of de andere schoen was veel te krap van onder. Uiteindelijk kocht ik hardloopschoenen uit de nieuwe collectie van Kalenji.

  Mijn oog viel namelijk op de run one plus hardloopschoenen met de zalmkleurige veters.Kalenji

  Je had ze daar in twee kleuren namelijk in het roze en zwart. Ik koos uiteraard voor de zwarte schoenen met de opvallende zalmkleurige veters. De schoen van binnen is namelijk ook zalmkleurig, de onderkant is dan weer wit en van boven precies een zwarte matte kleur. Het opvallende logo zie je dan weer aan de zijkant. De schoenen zaten lekker ruim en niet te vast maar ze vielen gelukkig niet uit. Ik kocht deze schoenen voor maar 16,99€ bij de Decathlon in Hasselt. Dat vond ik eigenlijk wel heel weinig voor een paar hardloopschoenen. Natuurlijk wou ik deze even testen tijdens het hardlopen. En ja ik betaalde deze schoenen zelf.

  onderkant loopschoen

  Wat stond er eigenlijk op het bordje in de winkel:

  • De schoenen zijn voor beginners die een halfuurtje willen hardlopen.
  • De voor- en achterkant van de zool zijn voorzien van een rubberversteviging.
  • De loopschoen heeft een schok dempende zool.

  Dat klinkt eigenlijk wel heel goed en zeker voor een beginnende loper als ik. Ik wou nu eigenlijk nog niet zoveel geld uitgeven aan loopschoenen. Nu weet je eigenlijk al een beetje meer over deze schoenen.

  Maar kan je er eigenlijk wel meelopen? Wat vond ik zelf nu eigenlijk van deze loopschoenen?

  running

  Ik zie nu pas dat de grond daar wel echt vuil was. Haha.

  • De kleur van de loopschoenen was helemaal mijn ding. Aan de zalmkleurige veters moest ik in het begin even wennen. Maar nu vind ik het helemaal te gek.
  • Geen pijnlijke voeten tijdens het lopen. Tijdens het hardlopen had ik geen pijnlijke voeten. Doordat mijn vorige schoenen niet zo goed zaten, deden mijn voeten al eens pijn. Deze keer had ik gelukkig geen pijnlijke voeten.
  • Ik testte deze loopschoenen ook op asfalt, in het zand en in het bos. Ik ging een rondje lopen in mijn eigen dorp. Zo begon ik al snel op het asfalt. Ik kan je zeker al vertellen dat bij ons sommige wegen nogal scheef liggen. Op asfalt deze schoenen testen is eigenlijk het gemakkelijkste vind ik zelf. Toen liep ik al snel richting de fruitboomgaarden waar veel zand ligt. Ideaal voor mij om ook daar eens deze loopschoenen te testen. Tot slot liep ik nog even het bos in. Dat was natuurlijk ook een succes!
  • Een halfuurtje lopen is voorlopig genoeg voor mij. Ik merk wel dat als je geen beginnende hardloper bent dat je wel andere schoenen moet kopen. Maar voor mij als beginnende hardloper zijn deze schoenen ideaal! Kortom ik ben zeker tevreden van deze loopschoenen.

  Zo zie je maar dat je niet altijd veel geld uit hoeft te geven aan loopschoenen. Verkies jij goedkope loopschoenen of duurdere loopschoenen?

 • Previous Post Next Post

  9 Comments

 • Reply Vereecken Filip

  Hey Sanne, het zijn niet altijd de duurste schoenen die de beste zijn hoor!

  april 19, 2017 at 18:42
  • Reply Sanne

   Hey Filip, awel daar geef ik je helemaal gelijk in. Ik vind het een beetje zonde om 100€ uit te geven aan een paar schoenen, dat toch snel stuk is door het lopen. 😉

   april 19, 2017 at 22:05
   • Reply Vereecken Filip

    Met 3 paar van 30 euro doe je langer dan met 1 paar van 100 euro. Ik geef wel toe dat als je regelmatig de 50 of 100 km stapt, het misschien wel ietsje duurder mag zijn, want je voeten moeten dan wel echt comfortabel aanvoelen.

    april 19, 2017 at 22:44
 • Reply Jennifer

  Wat leuk Sanne! Ik verkies ook goedkope schoenen maar ze moeten uiteraard dan ook comfortabel en praktisch zijn. Ik zou ook voor de roze schoenen gekozen hebben 😉 Veel loopplezier nog!

  april 19, 2017 at 21:53
 • Reply Fallon

  Ik heb nu 6 weken met schoenen van de Decathlon gelopen. Maar nu ik steeds langer achter elkaar ga lopen zonder pauze begon ik dat wel te merken. Ik heb dus toch een paar goede schoenen gekocht die wat duurder zijn. En je denkt dat het niet uit maakt, maar je voelt echt wel het verschil. Het is gewoon op lange termijn beter voor je spieren en gewrichten. En hou het bij asfalt. Hardloopschoenen zijn vaak niet geschikt voor verschillende ondergronden. Zelfs de hele dure niet.

  april 20, 2017 at 11:06
  • Reply Sanne

   Ja had ik ook al gemerkt bij deze schoenen. Volgens mij had ik dat er ook bij gezat. Het zijn zeker geen schoenen om langer mee te lopen. Maar tot nu toe vind ik ze wel goed. 🙂 Dankjewel voor de tip van het asfalt.

   april 21, 2017 at 22:13
 • Reply Vlijtig Liesje

  Het zijn leuke schoenen! Zelf durf ik geen schoenen te kopen zonder loopanalyse in de winkel. Anders zou ik deze zo meenemen.

  april 20, 2017 at 11:46
  • Reply Sanne

   Ik snap je daar helemaal in. Zelf twijfel ik ook altijd enorm. Maar voor deze prijs wou ik er thuis toch even meelopen. 🙂

   april 21, 2017 at 22:14
 • Reply willy

  die zien er niet mis uit Sanne..

  en de prijs is niet altijd bepalend voor de kwaliteit van de schoen..

  prettig weekend

  april 22, 2017 at 15:04
 • Leave a Reply