Follow me:
 • Vallei van de zwarte beek

  Wandelen in de vallei van de zwarte beek te Zelem

  Een paar weken geleden reed ik terug van de garage naar huis. Mijn auto werd even gecontroleerd op olie en alles was nog steeds in orde. Het was al redelijk laat en in het stad kan het rond 16.30u al aardig druk zijn. Dus besloot ik al snel om via Zelem naar huis te rijden. Ik reed het rondpunt op en toen zag ik het bordje staan van de “Vallei van de Zwarte Beek”. De naam van deze wandeling klonk voor mij een beetje mysterieus. Dus wou ik daar zeker gaan wandelen. Ik was echt nieuwsgierig naar deze wandeling. Wat vond ik zelf van de wandeling? Wat vond ik nu eigenlijk van de omgeving en de natuur? Op al deze vragen geef ik in dit artikel een antwoord met super leuke foto’s. Oh ja het zijn deze keer heel veel foto’s in deze blogpost.

  Waar: De Vallei van de Zwarte Beek te Zelem. Startplaats: Aan de kerk van Zelem.
  Afstand: Ik wandelde in totaal een 8,4km op deze prachtige plaats.
  Duur: Ik deed er ongeveer een 2,20u over.
  Route
  De rode wandel route van de Vallei van de Zwarte Beek.
  Cijfer: Ik geef deze wandeling zeker een 5/5.
  Extra info: Honden moeten altijd aan de leiband! Je mag ze nooit loslaten omwille van de dieren en de prachtige natuur.

  Zelem

  Ik parkeerde mijn auto op het pleintje van de kerk.

  Ik wandelde naar het wandelplannetje van de Vallei van de Zwarte Beek. Ondanks dat het al redelijk laat was, koos ik toch voor een wandeling van 8km. Er waren namelijk nog drie andere wandelroutes. Je had er eentje van 2km, eentje van 3.70km en nog een andere route van 4.70km. Eerlijk gezegd kies ik liever een wandelroute met heel veel km’s. Een route van 2km vind ik eigenlijk niet zo leuk. Zo een kleine wandelroute doe ik dagelijks al met Diezel na het werk. Ja mijn hondje heeft ook heel veel beweging nodig….

  Als eerste wandelde ik een stukje op de verkorte wandelroute. Zo zag ik in de verte al een stukje van de kerk. Een mooie kerk met een prachtig uitzicht. Op de foto hier onder zie je de kerk van Zelem. Is het uitzicht met de kerk niet prachtig? kerk zelem

  Na de verkorte wandelroute wandelde ik verder richting het treinspoor.

  Ik moest oversteken bij het treinspoor en zo wandelde ik verder richting de Vallei van de Zwarte Beek. Een interessant weetje: de hele wandeling hoor je heel veel treinen die passeren… Op een gegeven moment zag ik de verschillende wandelroutes die terug samenkomen op het beginpunt. Zo loop je echt in een kring rond in de natuur. Eigenlijk is deze omgeving ook wel geschikt om hard te lopen. Ik heb toen heel veel hardlopers en wandelaars gezien. Het was er gelukkig wel niet zo druk.

  Ik koos er voor om eerst de andere kant op te wandelen. Maar al snel liep het mis…

  Ja dit kan wel eens gebeuren bij mij tijdens het wandelen. Maar dat maakt het net zo leuk. Zo kom ik soms terecht op rare plaatsen met de mooiste uitzichten. Ik had het gelukkig al snel door omdat er geen bordjes meer stonden. Ik zag daar wel een mooie grote vijver maar het was daar wel modderig. Dus besloot ik al snel om terug te wandelen richting de startplaats. Ik maakte trouwens een hele mooie foto van die vijver en die kan je hier onder zien:

  Ik wandelde terug naar de andere kant van de Vallei van de Zwarte Beek. Zo zag ik al een prachtig uitzicht in de verte. Ja daar stond ik even stil om rustig na te denken over alles. Maar hoe verder je wandelt hoe meer je gedachten en problemen verdwijnen…. Net daarom vind ik het wandelen zo leuk!

  Tijdens de wandeling wandelde ik vooral op holle wegen, asfalt maar dat laatste was gelukkig niet zo veel. Zo zag ik ook dat je wandelt in de omgeving van Schaffen. Zo wandelde ik ook langs de Zwarte Beek. Ja daar is ook een startplaats zodat je daar kan beginnen met wandelen. Eens je daar wandelt kom je eigenlijk terecht in een groot gedeelte van een bos. Zo prachtig om daar te wandelen en te genieten van de vele bomen. Ik ben altijd een klein beetje gefascineerd door de vele soorten die er zijn. Helaas voor mij kan ik het nooit onthouden. Maar af en toe leer ik wel iets bij. Op onderstaande foto zie je al een stukje van het bos met de prachtige wandelpaden. Toen voelde ik mij wel heel klein, zo groot en prachtig waren de bomen.

  Op het einde zag ik een prachtige brug. Vallei van de zwarte beek

  Echt waar deze brug vind ik trouwens één van de mooiste bruggen die ik al heb gezien. Het straalt iets ouds en vintage uit maar toch prachtig en redelijk uniek. Wat vind je zelf eigenlijk van deze brug?

  Nog een paar foto’s van de mooie omgeving van de Vallei van de Zwarte Beek. Kijk je mee?   Vallei van de zwarte beek Vallei van de zwarte beek Vallei van de zwarte beek landschap zelem Boom zelem landschap zelem Zelem Zelem Vallei van de zwarte beek Zelem Zelem Zelem Zelem  Vallei van de zwarte beek Vallei van de zwarte beek Vallei van de zwarte beek

  Wat vond ik zelf van de natuur en de omgeving?

  Vallei van de zwarte beek

  Ik was eigenlijk enorm verrast door de omgeving van Zelem. Als tiener bezocht ik daar wel eens mijn dokter. Of ik passeerde er wel eens met de bus om naar school te gaan. Maar wandelen had ik er nog nooit gedaan. Dus ik verschoot eigenlijk wel van de prachtige omgeving van Zelem. De Vallei is een beetje mysterieus met heel veel afwisseling in de natuur. Dat vond ik toen eigenlijk wel heel leuk.

  Wat vond ik zelf van de wandeling?

  Vallei van de zwarte beek

  De wandeling zelf vond ik eigenlijk nogal mysterieus. Op het ene moment wandel je langs weien met de prachtigste uitzichten om daarna terug te wandelen in een bos. De wandeling was eigenlijk ook niet zo zwaar. Op een gegeven moment moest ik wel bergop wandelen en dat stukje was toch wel even zwaar. Omdat je eigenlijk op zand wandelt en niet op holle wegen of op asfalt. Dus dat was ook weer een enorme leuke verrassing. De wandeling en deze wandelroute van de Vallei van de Zwarte Beek geef ik zeker een 5/5 als score. Na de wandeling was ik moe maar oh zo voldaan. Ben jij er al gaan wandelen? Wat vond je zelf van de omgeving en de wandeling? Ik ben natuurlijk altijd super nieuwsgierig naar jullie mening. Dus ik kijk al uit naar jouw reactie.

 • Previous Post Next Post

  Misschien vind je dit ook wel leuk?

  3 Comments

 • Reply Cloesen Johnny

  prachtig Sanne.

  april 30, 2017 at 10:12
 • Reply Joke

  Het was heel fijn om mee te wandelen!

  mei 1, 2017 at 09:35
 • Reply Ferry & Jacqueline

  Mooie foto’s is het geworden. Omgeving is daar prachtig om te wandelen. Fijn weekend.

  mei 12, 2017 at 11:49
 • Leave a Reply