Follow me:
 • vliegveld wandeling

  Wandelen op het platteland, Vliegveld wandeling

  Een paar weken geleden besloot ik om nog eens te gaan wandelen in mijn eigen dorp. Ik vertelde je al eens eerder dat ik op groeide in Schaffen. Maar ik heb nooit de hele routes uitgewandeld. Eerlijk gezegd vind ik dat enorm schandalig van mijzelf. Zo woon ik heel graag op het platteland, nee voor mij geen stad. Ik dwaal weer af van deze prachtige wandeling. Ik koos deze keer voor de vliegveld wandeling in Schaffen. Een wandeling die ik nog nooit had gedaan. Ik kende natuurlijk wel al schaffen maar nu was ik toch benieuwd naar deze  vliegveld wandeling. Wat vond ik zelf van de wandeling? Wat vond ik van de omgeving? Op deze 2 vragen geef ik je een antwoord in dit artikel met een persoonlijke touch.

  Waar: Vliegveld wandeling te Schaffen. Startplaats: De kerk van Schaffen. (Kerkstraat)
  Afstand: Ik wandelde in totaal een 9,6km op het platteland en langs het vliegveld.
  Duur: Ik deed er ongeveer een 2,30u over.
  Route
  Vliegveld wandeling
  Cijfer: Ik geef deze wandeling zeker een 5/5.
  Extra info: Honden moeten altijd aan de leiband! Je mag ze nooit loslaten omwille van de dieren en de prachtige natuur.

  In de namiddag besloot ik eigenlijk al snel om de wandeling van het vliegveld te doen.

  Zo had ik helemaal geen zin om ver te rijden naar een wandeling. Dus een wandeling kortbij was ideaal voor mij. Een kleine tip: Soms hoef je echt niet ver te rijden om ergens te wandelen. Zo kan je al een prachtige wandeling ontdekken in je eigen dorp. Zo besloot ik al snel om de wandeling van het vliegveld eens te doen. Ik kon de auto parkeren aan het Sint-Hubertusplein wat super handig is voor een wandeling. Niets leuker als je niet moet zoeken achter een parking voor je auto.

  Ik wandelde eerst langs de kerk om daarna langs de supermarkt te wandelen. Zo wandelde ik helemaal richting het kerkhof van Schaffen. Eigenlijk wandel je er gewoon langs. Links zag ik een heel groot huis met heel veel kastanjebomen. Hoe ik dit weet? Toen ik klein was mochten we daar met het school kastanjes rapen en mee naar huis nemen. Ja deze herinnering blijft mij enorm bij. Als kind was ik toen al gefascineerd door de mooie natuur.

  Ik wandelde ook langs Hees een klein gehuchtje van Schaffen om daarna een straatje in te lopen.

  Gelukkig was het daar rustig want ik hou niet zo van drukke straten. Op een gegeven moment wandelde ik terug richting Diest. En toen was ik eigenlijk een klein beetje verdwaald. Zo wandelde ik helemaal rechtdoor richting de fruitboomgaarden en eigenlijk moet je gewoon op de grote baan wandelen. Ik dacht dus echt dat dit hoorde bij de wandeling Ik zag daar wel een heel mooi uitzicht. Zo heb ik daar even stil gestaan om te genieten van de natuur, te relaxen en even te rusten. Ik rust eigenlijk zelden tijdens een wandeling. Zo hou ik er van om goed door te stappen tijdens een wandeling. Maar toen ik naar dit uitzicht keek moest ik echt even stilstaan. Toen vond ik het eigenlijk niet zo heel erg om eens te verdwalen tijdens het wandelen. Op onderstaande foto zie je het prachtige uitzicht. Was het daar niet mooi?

  Zo wandelde ik ook langs het privaat domein van de para’s. Ik vond dat eigenlijk wel interessant om eens van dicht bij te zien. Het hele stuk wandel je eigenlijk langs de achterkant van het vliegveld. Ik was wel een beetje teleurgesteld tijdens deze wandeling. Zo vond ik het echt jammer dat je de voorkant niet ziet van het vliegveld. De natuur maakte wel gelukkig veel goed. Ik zag daar ook dat je daar in de omgeving een knooppuntwandeling kan doen. Zeker leuk om te weten als je verder wilt wandelen of meerdere km’s wilt doen. Daarna wandelde ik verder en zag ik in de verte schitterende uitzichten, een oud treinspoor om daarna terug richting het dorp te wandelen.

  Wat vond ik zelf van de omgeving?

  Natuurlijk zou ik hier kunnen schrijven de omgeving was super geweldig. Maar wat heb je daar eigenlijk aan? De omgeving vond ik zelf heel verrassend. Zo had ik sommige stukken nog nooit gezien van Schaffen. Plus onderweg leerde ik ook nog iets bij over de geschiedenis van Schaffen. De afwisselende stukken in de natuur vond ik prachtig. Van een prachtig uitzicht in de verte tot een schitterend bos gebied. Zo zag ik ook een paar vogels. Dat vind ik altijd super leuk om te zien en de bomen natuurlijk ook. Kortom de omgeving was gewoon prachtig en soms verrast het platteland je ook wel een beetje.

  Natuurlijk heb ik ook een paar foto’s gemaakt van de omgeving, kijk je mee?

  vliegveld wandeling vliegveld wandeling Bloesems Schaffen fruitboomgaard Vliegveld wandeling schaffen Vliegveld wandeling schaffen Vliegveld wandeling schaffen

  Wat vond ik zelf van de  vliegveld wandeling?

  De vliegveld wandeling was zeker niet te zwaar maar ook niet te licht. Zo had je genoeg afwisseling tussen hoogtes en vlaktes tijdens het wandelen. Sommige stukken om berg op te wandelen had ik een beetje onderschat. Het lijkt niet zwaar in het begin tot als je een heel stuk verder wandelt. Toen moest ik toch even zuchten hoor maar vastberaden wandelde ik toen rustig verder. Ik vond sommige stukken ook niet zo goed bewegwijzerd of wel snapte ik het bordje niet zo goed. Maar laten we het gewoon bij het eerste houden, haha. Ik vond het ook wel interessant om weer iets bij te leren van Schaffen. Zo zag ik echt hoe groot het domein is van het vliegveld. Van op een afstand lijkt het natuurlijk zeer klein maar als je er voor staat denk je al snel wow. De wandeling was zeker geslaagd. Daarom geef ik deze wandeling zeker een 5/5 als score.

 • Previous Post Next Post

  Misschien vind je dit ook wel leuk?

  1 Comment

 • Reply Joke

  Je bent weer serieus aan het wandelen geslagen. Mooie landschappen in de buurt van Schaffen… (Ik zou de foto’s iets minder opscherpen, lijkt me net iets teveel)

  april 23, 2017 at 19:59
 • Leave a Reply