Follow me:
 • Wandelen in de omgeving van Dassenaarde

  Vorige zondag was de dag dat het 21 graden ging worden. Die zondag stond ik op rond 07.30u. Meestal sta ik op zondag heel vroeg op omdat ik anders zondagavond niet kan slapen. Heel raar maar als ik uitslaap kan ik gewoon niet slapen. Ik dwaal een klein beetje af van de wandeling. Na lang nadenken besloot ik om toch maar even te gaan wandelen. Alleen waar zou ik graag gaan wandelen? Het was helaas voor mij al snel 09.30u, veel te laat om eigenlijk nog te vertrekken naar een wandeling op een warme dag. Maar toch ging ik die dag wandelen in Dassenaarde. Wat vond ik zelf eigenlijk van de wandeling en de omgeving? Op al deze vragen geef ik je een antwoord in dit artikel met een persoonlijke touch!

  Waar: Dassenaarde met als startplaats de Kiewithoeve in Tessenderlo.
  Afstand: Ik wandelde in totaal een 9,2km.
  Duur: Ik deed er 2,20u over op een zondag ochtend.
  Route
  De rode wandelroute
  Cijfer: Ik geef deze wandeling zeker een 5/5.
  Extra info: Honden moeten altijd aan de leiband! Je mag ze nooit loslaten omwille van de dieren en de prachtige natuur.
  Bron: Je vindt het adres op de website van het Natuurpunt.

  Ik parkeerde de auto aan de Kiewithoeve in Tessenderlo.

  bloesems

  Vroeger als kind ging ik naar een kamp in Dassenaarde. Maar daar ging ik eigenlijk niet graag naar toe. Ik herinner mij er eigenlijk niet meer zoveel van. Precies of ik het vergeten was. Dus was ik eigenlijk wel benieuwd naar de omgeving.

  Je auto kan je gewoon parkeren aan de Kiewithoeve er is een parking aan. Wat super handig is bij een wandeling. Je hoeft niet te zoeken naar een plaatsje in een straat. Gewoon bij de start en het wandelbord kan je even je auto parkeren. Dat was voor mij toen zeker een pluspunt. Die dag stonden er wel een paar auto’s maar gelukkig voor mij was er nog genoeg plaats voor mijn autootje.

  Vastberaden wandelde ik al snel naar het wandelbordje.

  Daar koos ik al snel voor de rode wandelroute. Als je mij al langer volgt dan weet je gewoon dat ik graag wat meer km’s wandel. Je hebt daar trouwens nog twee wandelroutes en een knooppunten dagtocht die loopt tot Averbode bos en heide. Zo een knooppunten dagtocht wil ik ook wel eens doen in de zomer of als ik een dagje verlof heb.

  Als eerste wandelde ik op holle wegen die ruim genoeg waren om op te wandelen. Links en rechts zie je dan een aantal weien en mooie uitzichten. Ik  wandelde ook op gewone wandelpaden met aan elke kant een paar bomen. Daarna wandel je op een klein wandelpaadje en zie je echt een grote wei. Met een prachtig uitzicht in de verte en dan moet je op een klein houten plankje wandelen. Zo zie je aan de ene kant gewoon een beekje met water.

  Op een gegeven moment wandel je ook door een prachtig gebied en de heide. (Kijk naar de foto’s hier onder dan geef je mij zeker gelijk.) De lucht had toen een prachtige blauwe kleur. Dassenaarde Dassenaarde Dassenaarde Dassenaarde

  Kijk je mee naar de super leuke foto’s van de omgeving van Dassenaarde?

  Dassenaarde Wandelen Dassenaarde

  Wat vond ik zelf eigenlijk van de wandeling en de omgeving van het wandelgebied Dassenaarde? Wandeldroom

  De wandeling was heel goed bewegwijzerd en langs 2 kanten. Ik heb dan ook de wandeling omgekeerd gedaan. Op het einde kwam ik dan langs een gebied waar je eigenlijk niet mag wandelen. Dat gebied is namelijk een rustgebied. Daar had ik natuurlijk enorm respect voor. Dus dat heb ik ook niet gedaan. Ik hoorde wel de vele vogels en zag ze ook vliegen. Echt prachtig om te zien waar je even stil kan staan. Maar pas wel op voor de auto’s die passeren.

  bloesems bloesems

  De wandeling had ook genoeg afwisseling want zo je wandel je op holle wegen maar ook op asfalt. Je bewandelt een berg op naar boven maar ook naar onder. Wat ik dan weer belangrijker vond was de vele afwisseling van de uitzichten tijdens de wandeling. Zo wandelde ik langs weien, zag ik een vijver en ook de bloesems aan de bomen. Kortom genoeg afwisseling voor iedereen die van de natuur houdt. Ben jij er al eens gaan wandelen? Wat vond jij van de wandeling en de omgeving?

 • Previous Post Next Post

  Misschien vind je dit ook wel leuk?

  5 Comments

 • Reply Vereecken Filip

  Mooie reeks Sanne. Doe zo verder

  april 17, 2017 at 22:23
  • Reply Sanne

   Dankjewel Filip, ik doe mijn best. 🙂

   april 19, 2017 at 22:06
 • Reply Steja

  Mooi om te lezen allemaal en mooie foto’s, keep up to good work.

  april 19, 2017 at 08:35
  • Reply Sanne

   Hey Steja, dankjwel. Ik ga zeker nog meer mijn best doen. 🙂

   april 19, 2017 at 22:06
 • Reply Joke

  Dassenaarde? Bij Tessenderlo dus, ja een streek die ik minder ken. Mooie wandeling als ik de landschappen en de mooie bloesems bekijk.

  april 23, 2017 at 20:01
 • Leave a Reply