Follow me:
 • Greenspot Vrijhern

  Wandelen in de kluis Greenspot Vrijhern

  Een paar weken geleden gingen we op een zaterdag namiddag eens wandelen in Vrijhern te Hoeselt. Greenspot Vrijhern heeft drie verschillende wandelroutes. Wij kozen voor de rode route net zoals vorig jaar. Ik heb de andere routes nog niet bewandeld maar de rode route vind ik zelf prachtig. Vrijhern word niet voor niets de kluis genoemd van Limburg. Vandaag geef ik je mijn persoonlijke mening over de omgeving, de wandeling en de wandelroute.

  Waar: Greenspot Vrijhern, Hoeselt
  Duur: We deden er drie uurtjes over.
  Afstand: In totaal hebben we iets meer dan 8km gewandeld.
  Route: De rode route was Bewegwijzerd en goed aangeduid.
  Cijfer: 5/5.
  Bron: Je kan de wandeling vinden op de website van Toerisme Limburg
  Vrijhern
  We wandelden vooral eerst langs een aantal weien en schapen. Onze Diezel was enorm gefascineerd door de schaapjes. Ik heb toen wel een klein beetje gelachen met onze hond. Ik dwaal een klein beetje af van de wandeling. We wandelden dus verder in het bos gedeelte maar ook langs landbouw en open velden. Tijdens de wandeling zie je de mooiste uitzichten. Ik zou daar uren kunnen staan maar dat ging helaas niet met onze Diezel.

  Zo wandelden we ook een klein stukje op de weg, op wandelpaadjes en andere wegen. Eigenlijk wandel je vooral op van die wandelpaadjes. Je had er trouwens ook een aantal fietsroutes, trappen en bruggetjes. Als laatste wandel je nog een stukje langs de fruitboomgaarden en berg op naar het einde van de wandelroute. Ik kijk dan altijd terug naar de andere kant en dan zie je een adembenemend uitzicht. Af en toe kom je daar wel eens mensen tegen maar voor de rest is het er eigenlijk rustig. Deze wandeling staat zeker in mijn top 5. Ik geef daarom deze wandeling een 5/5 als score.

  Natuurlijk heb ik ook een paar foto’s gemaakt van de omgeving van Greenspot Vrijhern. Kijk je mee?

  Ik vond dit persoonlijk één van de mooiste uitzichten.
  Vrijhern
  Nee op dit wandelpad wandelden we niet maar kan je wel fietsen. Dit is namelijk een stukje van de fietsroute.
  Vrijhern
  De landbouw en het mooie uitzicht leverde mij een mooie foto op.
  Vrijhern
  Zoals je kan zien op de foto heb je daar verschillende routes.
  wandeldroom-vrijhern008
  Het was die zaterdag vooral een bewolkte dag met weinig zon. Er viel toen zelfs een klein beetje regen maar dat viel gelukkig voor ons toen nog mee.
  Vrijhern
  Onderstaande foto is trouwens mijn favoriet van de hele reeks. Het mooie uitzicht in de verte vond ik eigenlijk wel mysterieus. Ik was toen vooral nieuwsgierig naar de andere kant van de berg.
  Greenspot Vrijhern
  Fruitbomen had je er genoeg. Deze foto vind ik eigenlijk wel heel mooi.
  Vrijhern
  Deze mooie bomen vind ik het leukste in de herfst.
  Kluis Vrijhern

  Wat vond ik zelf van de wandeling?

  Vrijhern
  Deze wandeling had eigenlijk alles een prachtig uitzicht, de rust om je heen en de mooie omgeving. De wandeling was heel goed bewegwijzerd.  Er was ook een parking waar je je auto kan parkeren en dat vind ik een pluspunt. Je moet dan niet zoeken achter een plaatsje.

  Ik vond ook dat er genoeg afwisseling was tijdens de wandeling van de natuur en de omgeving. Door de verschillende wegen vond ik de wandeling eigenlijk niet zo zwaar. Een leuk weetje: Die dag wandelde ik maar liefst 12km zowel in eigen dorp als in Greenspot Vrijhern. Zou ik er nog eens gaan wandelen? Ja, we zijn van plan om volgend jaar daar terug te gaan wandelen. Mijn vriend vindt het één van de mooiste en leukste wandelingen die we al hebben gedaan. Ben jij er al gaan wandelen? Wat vond je zelf van de omgeving en de wandeling?

 • Previous Post Next Post

  Misschien vind je dit ook wel leuk?

  7 Comments

 • Reply Cloesen Johnny

  Dag Sanne,

  Ben blij met je positieve indrukken van de wandeling. Mijn vrouw en ik zijn Greenspotters dit zijn personen die de wandelingen van het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren controleren. En uit je verhaal kunnen we opmaken dat we ons werk goed doen en dat doet deugt om positieve reactie te krijgen. Binnen kort komt er een nieuwe wandeling in Kerniel bij Borgloon. Deze zal vertrekken aan het Klooster/Abdij Colen. Hopelijk kom je daar ook eens wandelen, het is mijn geboortedorp en ze zijn nu het parkoers aan aanleggen en ja hoor zal een mooie worden. zodra deze open gaat laat ik het je weten. Wil je nog veel wandelplezier toewensen en misschien ooit een stegen komen op de ene of andere wandeling.

  Wandelgroetjes uit Borgloon

  Cloesen Johnny.

  oktober 26, 2016 at 08:43
  • Reply Sanne

   Dag Johnny,
   Dankjewel voor je reactie. Oh fijn dat jullie dat doen seg. Jullie doen heel goed je werk. 🙂
   Oh ik ben benieuwd naar de nieuwe wandeling in Kerniel. Je mag mij altijd laten weten wanneer deze wandeling open gaat via mail of in een reactie.
   En wie weet kom je mij wel eens tegen.

   oktober 26, 2016 at 11:54
   • Reply Cloesen Johnny

    Dag Sanne,

    ik heb eens navraag gedaan bij het regionaal landschap met de vraag wanneer Kerniel open gaat einde 2018.
    Er worden dit jaar twee nieuwe wandelingen gemaakt zodra ik weet waar en wanneer laat ik het je weten

    Groetjes

    Johnny

    april 9, 2017 at 20:37
 • Reply Ferry & Jacqueline

  prachtig omgeving in Limburg. Daar is echt schitterend om te wandelen. Vroeger gingen wij ook in Limburg op vakantie. Het is daar heel erg mooi. Je hebt prachtig foto’s gemaakt.Wolken partij is prachtig om te zien op de foto’s. Helaas wandelen kom wij niet aan toe. Omdat Ferry druk hebt met iets.
  Fijne dag.

  oktober 26, 2016 at 12:28
  • Reply Sanne

   Het is daar inderdaad schitterend om te wandelen. Op deze wandelplaats vind je de mooiste uitzichten. Dankjewel trouwens. 🙂

   oktober 26, 2016 at 14:16
 • Reply joanne

  Ziet er gaaf uit met die wolken!

  oktober 27, 2016 at 18:59
 • Reply pieterbie

  Vind die dreigende lucht wel heel leuk.

  oktober 28, 2016 at 06:11
 • Leave a Reply