Follow me:
 • Waarom wil ik fitter worden?

  Misschien is het je al een beetje opgevallen aan het nieuwe logo van Wandeldroom. Of misschien is het je nog niet opgevallen. Maar ik de blogger achter Wandeldroom wil graag wat fitter worden. Nee niet een beetje fitter maar toch heel wat fitter. Ik heb bij mijzelf een eigen projectje gestart en dat noemt namelijk “becoming fit”. Ik ben zelf iemand die niet graag stil zit en net daarom heb ik een projectje voor mijzelf gestart. Elke week schrijf ik een nieuw artikel dat behoort tot deze categorie. In dit artikel kom je te weten over mijn ups, downs en mijn weg om fitter te worden…

  De nieuwe ik tegen over de vroeger ik is eigenlijk al redelijk veel veranderd.

  Vroeger kwam ik thuis, maakte het eten en startte ik mijn pc op. Nu doe ik eigenlijk het omgekeerde. Oké als ik thuis van het werk kom betrap ik mij er nog steeds op dat ik af en toe mijn social media wil nakijken. Maar soms doe ik dat gewoon even tijdens het eten maken. Aan tafel komt geen smartphone, dus geen internet en dus geen afleiding. Na het eten rust ik even af om het eten te laten zakken. Meestal ruim ik dan even op in huis. Ja dat moet ook gebeuren hoor. Daarna ga ik wandelen met Diezel. Diezel is een klein beetje mijn warming-up. Eerst ga ik een halfuurtje wandelen met mijn hondje. Hmm wandelen? Dat is eerder snel wandelen hoor. Diezel houdt er namelijk van om snel te wandelen. Meestal wandel ik met Diezel tussen de 2km en 4km. Daarna kleed ik mij om en dan pas ga ik hardlopen. Ja zo ziet mijn rustig avondje er meestal uit. Na het hardlopen spring ik de douche in, ruim nog wat op en dan schrijf ik een nieuw artikel. Dit is dan een gewone dag voor mij. Lekker druk maar dat heb ik natuurlijk graag. Want ik verveel mij eigenlijk nooit!

  Becoming fit

  Becoming fit is een klein projectje voor mijzelf waardoor je mij als blogger, wandelaar en hardloper nog beter zal kunnen volgen. Ik vertel je graag mijn ups en downs. En geloof mij die downs zijn er vaak genoeg hoor. Ach dat kan al eens gebeuren als sporter. Na lang nadenken is dit projectje eigenlijk ontstaan. Ja ik ben daar eigenlijk wel heel fier over.

  Ik noem het mijn verleden eindelijk loslaten en starten met een nieuw begin. Kijk je mee hoe het mij al vergaan is?

  Vorige zondag had ik eigenlijk een drukke dag.

  Zo ging ik eerst een wandelroute van Deurne bewandelen. Om dan in de namiddag even te gaan wandelen met Diezel. Ja ook Diezel heeft af en toe wat beweging nodig. Het liefst wil ik eigenlijk elke dag gaan wandelen. Maar dat gaat natuurlijk niet. Als sporter heb je ook al eens een rustdag nodig. Na de wandeling met Diezel besloot ik al snel om te gaan hardlopen. Het hardlopen gaat mij steeds beter af. In het begin moet je natuurlijk een minuut lopen, minuut stappen maar nu loop ik al een paar km’s. Ja te zondag had ik echt een topdag. Een paar seconden gestopt omdat het echt niet goed ging. Om daarna vlot te lopen. Zo liep ik al snel bijna 3km. Oh wat was ik blij met dat resultaat.

  Maandag had ik nog een vrije dag zoals de meeste mensen.

  In de ochtend was het heel hard aan het regenen. Dus baalde ik een beetje. Maar toen besloot ik even op te ruimen. Om daarna een paar km te gaan hardlopen. Het hardlopen ging mij niet zo goed af. Ik haalde maar een 2.33km. Wat eigenlijk niet zoveel is. Natuurlijk baalde ik even. Na het lopen ging ik nog een 8km wandelen. Ja dat ging wel redelijk vlot. Gelukkig maar want anders baalde ik nog meer. Na het avond eten besloot ik al snel om nog even te wandelen met Diezel. Diezel was natuurlijk super blij en het baasje was dood moe…

  Op dinsdag hield ik even een rustdagje.

  Na een eerste dagje werken besloot ik al snel om even niet te sporten. Gewoon even thuis op te ruimen, te relaxen en te genieten van mijn hondje. Kortom gewoon een me-dagje. Soms heb je al eens een dagje voor je zelf nodig. Een rustdagje is ook al eens nodig voor je spieren. Zeker als je pas begint te hardlopen of te wandelen.

   

 • Previous Post Next Post

  2 Comments

 • Reply Bart

  Inderdaad; elke dag lopen is niet zo goed. Rustdagen zijn nodig. En dan rustig opbouwen. Voor je het weet loop je dan 10km en wandel je misschien ook 40km. Pas wel op, wandelen en lopen is verslavend 😉

  april 29, 2017 at 08:17
 • Reply Joke

  Ik wens je veel succes bij het loslaten van je verleden. En dat meen ik. Ik doe er nu al 63 jaar over en nu begint het stap voor stap. Hoe meer je kan los laten hoe beter je ken leven… Top wat je wil doen!

  april 29, 2017 at 22:54
 • Leave a Reply