Follow me:
 • Schaffen

  De prachtige Kelbergen wandeling in schaffen

  Ik woonde jaren lang als kind, tiener en volwassene in schaffen. Ja ik was dan ook een echt plattelands meisje. Op het platteland voel ik mij eigenlijk thuis. Misschien komt dit doordat mijn voorouders afstammen van de boeren. Ze hadden ook nog paarden maar daar heb ik eigenlijk schrik van. Ik dwaal een klein beetje af van deze prachtige Kelbergen wandeling. Eigenlijk is het wel schandalig dat ik nog nooit de hele wandeling heb gedaan. Dus besloot ik vorige zondag om deze wandeling eens volledig uit te wandelen. Wat vond ik zelf eigenlijk van deze wandeling? Wat vond ik zelf van de omgeving? Daar geef ik je een antwoord op in deze blogpost met een persoonlijke touch en super leuke foto’s.

  Waar: Kelbergen te Schaffen.
  Afstand: Ik wandelde in totaal een 9,6km op het platteland.
  Duur: Ik deed er 2,30u over op een zondag ochtend.
  Route
  Kelbergen wandelpad.
  Cijfer: Ik geef deze wandeling zeker een 5/5.
  Extra info: Honden moeten altijd aan de leiband! Je mag ze nooit loslaten omwille van de dieren en de prachtige natuur.

  Ik koos al snel voor de wandeling Kelbergen in Schaffen.

  Ik vertrok rond half 9 aan de kerk van Schaffen. Je hebt daar in de buurt het Sint-Hubertusplein met standbeeld. Daar kan je natuurlijk ook je auto parkeren wat super handig is. Zo wandel je verder tot aan het wandel plannetje. Ik kon daar kiezen uit 2 wandelroutes eentje was de route Kelbergen en de andere was de route Vliegveld. De wandeling van het Vliegveld is ook heel mooi. Daar komt binnenkort nog een verslagje van online.

  Eerst wandelde ik een stukje door Schaffen zelf. Om daarna langs huizen te wandelen. Zo wandel je uiteindelijk weer een andere straat in om daarna een holle weg te volgen. Zo wandelde ik langs de prachtige fruitboomgaarden. De bloesems kan je natuurlijk al zien op de foto’s hier onder. Er waren toen nog niet zoveel bloesems. Ik denk dat het toen nog een klein beetje te vroeg was voor de prachtige bloesems aan de fruitbomen.

  Bloesems

  Daarna wandel je een heel stuk op holle wegen, zand wegen en andere wandel paden.

  Ik wandelde ook een stukje berg op om daarna te wandelen op een mooie zandweg. Natuurlijk moest ik daar weer een foto van maken. Kelbergen

  Een kleine opmerking: Als je uit dit stukje komt dan zie je op een gegeven moment dat ze daar aan het werken zijn. Dat vond ik wel een minpuntje omdat het eigenlijk een beetje gevaarlijk is. Je wandelt daar als voetganger langs de auto’s die passeren. Maar op een zondag ochtend is het daar nog lekker rustig. Ik kwam toen maar 1 auto tegen en heel veel fietsers. Ja fietsers zal je daar ook tegen komen want er is ook een fietsroute.

  Ik wandelde ook op asfalt, holle wegen en kwam ik terecht op de Vleugt. Daar was ik eigenlijk nog nooit gaan wandelen. Zo fietste ik er vroeger wel eens door met mijn moeder. Maar dat is natuurlijk niet het zelfde. Ik vond het echt leuk om eens een ander stukje te zien van de Vleugt.

  Daarna wandel je verder op wandelpaadjes en asfalt. Zo wandel je ook een stukje in Meldert. Dat vond ik eigenlijk ook wel heel leuk. Daar zag ik mooie uitzichten en ook een paar weien. Op de terug weg wandel je dan weer in schaffen. Zo kom je terecht aan de andere kant van de eerste fruitboomgaard. (Zie naar de foto’s met de bloesems.) Om daarna terug te wandelen op holle wegen. Zo wandel je ook terug naar het dorp en wandel je vooral op asfalt. Ja daar had je zeker een mooie afwisseling tussen holle wegen, wandelpaadjes, zand weggetjes en asfalt.

  Schaffen

  Ik heb natuurlijk ook een paar foto’s gemaakt van de wandeling en de omgeving. Kijk je mee?

  Kelbergen KelbergenKelbergen

  Wat vond ik zelf van de omgeving en de Kelbergen wandeling?

  Zoals ik je al aan het begin van deze blogpost vertelde ben ik echt een plattelandsmeisje. Zo wandel ik het liefste op holle wegen en niet op asfalt. Schaffen is dan ook echt een mooi dorp om te wandelen. De wandeling was zeker niet zwaar want je had voldoende afwisseling tijdens de wandeling. Ik vond het leuk om onderweg de verschillende dingen uit de natuur te zien. Zo wandel je ook langs fruitboomgaarden maar ook langs weien. Dus genoeg afwisseling tijdens deze wandeling!Kelbergen

  Het was er ook wel rustig en dat vond ik zeker een pluspunt. Ik heb tijdens deze wandeling genoten van de prachtige uitzichten, het platteland en de natuur. Deze wandeling krijgt van mij dan ook een 5/5 als score. Ben jij er al eens gaan wandelen? Wat vond je dan zelf van de omgeving?

 • Previous Post Next Post

  Misschien vind je dit ook wel leuk?

  4 Comments

 • Reply willy

  een tijdje geleden dat ik hier nog eens was Sanne..

  heel knappe lentefoto’s met fraaie kleuren , publiceer je hier

  en je tips zijn altijd welkom

  prettige dag

  april 10, 2017 at 15:59
  • Reply Sanne

   Dankjewel Willy, inderdaad lang geleden. Super leuke reactie. 🙂

   april 21, 2017 at 22:17
 • Reply Bart

  Lijkt inderdaad ook een mooie wandeling. Als er nog eens een club in Schaffen een wandeling organiseert, ga ik die zeker doen.

  Heb je geen zin om met mij een wandeling te doen?

  april 11, 2017 at 08:02
 • Reply Wandeldroom - Wandelen op het platteland, Vliegveld wandeling - Wandeldroom

  […] om nog eens te gaan wandelen in mijn eigen dorp. Ik vertelde je al eens eerder dat ik op groeide in Schaffen. Maar ik heb nooit de hele routes uitgewandeld. Eerlijk gezegd vind ik dat enorm schandalig van […]

  april 22, 2017 at 19:30
 • Leave a Reply