Follow me:
 • Greenspot Mettekoven

  Prachtig wandelen in Greenspot Mettekoven

  Een paar weken geleden besloten we om nog eens te gaan wandelen. Ik ben al verschillende keren al gaan wandelen in Greenspot Mettekoven. Toen blogde ik zelfs nog over wandelingen op mijn andere blog. Deze keer kozen we ook voor een kleine wandelroute en het werd uiteindelijk de blauwe wandelroute. Wat vond ik zelf van de omgeving? Waarom koos ik er voor om daar terug te gaan wandelen? Daar geef ik je vandaag een antwoord op in deze blogpost met een persoonlijke touch en leuke foto’s van de omgeving.

  Waar: Greenspot Mettekoven
  Afstand: We wandelden in totaal een 3,5km tot aan de auto.
  Duur: Iets minder dan een uurtje
  Route
  De blauwe wandelroute.
  Cijfer: Ik geef deze wandeling zeker een 5/5.
  Extra info: Honden moeten altijd aan de leiband! Je mag ze nooit loslaten omwille van de dieren en de prachtige natuur.
  Bron: Je vindt het adres op de website van wandelen in Limburg.

  Greenspot Mettekoven en de blauwe wandelroute.

  We parkeerden onze auto op de parking aan de wandeling zelf. Ik vind het altijd handig als er een parking is bij een wandeling. Ja dat is helaas niet altijd. Dan vraag ik soms aan mijn vriend om mij even af te zetten aan een wandelplaats. Ik dwaal even af van de mooie wandeling. We liepen al snel door naar het wandelplannetje. Nee dat is niet rustig wandelen met onze Diezel maar eerder rond lopen als een gekke hond. Hij begint dan te hijgen wat eigenlijk wel grappig was. We kozen dus voor de blauwe wandelroute. Deze wandeling heeft een afstand van 3,5 km. De duur was ongeveer iets minder dan een uurtje. We wandelen meestal meer dan 10 km maar deze keer kozen we voor een kortere wandeling.

  De rode wandelroute is trouwens ook een hele mooie wandeling. Deze wandeling word trouwens ook de knoppel wandeling genoemd. Mijn verslagje over de rode wandelroute kan je na lezen op mijn andere blog Miss Sanntje.

  We wandelden eerst een stukje door het dorp. Dat vond ik eigenlijk ook wel een leuke afwisseling. Daarna wandel je vooral op holle wegen, andere wandelpaden en op bruggetjes. Ik ben namelijk echt verzot op de bruggetjes van een wandeling. Op de foto hier onder zie je één van de bruggetjes. Mettekoven

  Wat vond ik zelf van de omgeving en de wandeling?

  Het was er eigenlijk heel rustig om te wandelen. Op het einde van de wandeling zag ik echt één van de mooiste uitzichten. Ik was er een klein beetje verliefd op geworden. Gelukkig konden we er even blijven stilstaan en genieten van het prachtige uitzicht. Tijdens de wandeling zagen we toen al heel goed dat het eigenlijk al winter was in de natuur. Ik zag er geen paddenstoelen. Wat ik eigenlijk wel een beetje jammer vond. Ik zag er wel een paar gekleurde bladeren aan de bomen. Sommige bomen hadden toen al geen bladeren meer…

  De wandeling was eigenlijk ook niet zo zwaar.

  Zo had je genoeg afwisseling tijdens het wandelen maar ook van de verschillende wandelpaden. Het prachtige uitzicht daar heb ik ook wel van genoten. De wandeling was dus eigenlijk geslaagd. Ik geef deze wandeling als score een 5/5. Ik zou er zeker nog eens gaan wandelen maar dan volgend jaar in de zomer. Waarom dan de zomer? In de zomer vind ik de natuur mooier. Dat is natuurlijk mijn persoonlijke mening.

  Ja ik heb toen echt genoten van de wandeling en volgens mij Diezel ook wel. Op onderstaande foto kan je een leuke foto zien van onze Diezel. Is hij niet schattig? Diezel

  Ik heb natuurlijk ook een paar foto’s gemaakt van de wandeling. Kijk je mee?

  Waarom heb ik er voor gekozen om terug te gaan wandelen in Mettekoven?

  Ik ga eigenlijk eens heel eerlijk zijn op mijn blog. Ik had mij eigenlijk vergist in 2 verschillende wandelplaatsen. Toen we eindelijk op onze wandel bestemming aankwamen had ik het eigenlijk pas door van mijn vergissing. Ik vond het toen eigenlijk niet zo erg. Zo herinnerde ik mij nog de mooie rode wandelroute. Natuurlijk wou ik nu eens een andere wandelroute bewandelen van deze Greenspot Mettekoven. Ik had eigenlijk ook geen spijt van mijn vergissing. We hebben daar echt genoten van de wandeling en de omgeving. Ben jij er al eens gaan wandelen? Wat vond je zelf van de omgeving?

 • Previous Post Next Post

  Misschien vind je dit ook wel leuk?

  4 Comments

 • Reply Bart

  Lijkt inderdaad een prachtige omgeving. Gaan we ook eens uittesten. Een wandeling van minder als 5 km kan je zelfs tussendoor doen als je er toevallig passeert en een uurtje tijd over hebt.

  Als je van bruggetjes houdt, in het hoge venen gebied ligt het vol van zulke plankjes om over te wandelen 🙂

  december 26, 2016 at 11:41
 • Reply willyfotoalbum

  duidelijk een deugddoende wandeling Sanne

  heel knappe close-ups heb je er bij geplaatst

  prettige dag

  december 28, 2016 at 14:10
 • Reply Joke

  Je hebt er duidelijk van genoten van je wandeling. Mooie natuur.

  december 30, 2016 at 14:41
 • Reply Ferry & Jacqueline

  Prachtig wandeling heb je gemaakt. Natuur is echt om te genieten. Vooral Diezel vond heel fijn om te wandelen door de natuur. Mooie foto’s is het geworden.
  Groetjes,

  januari 9, 2017 at 15:28
 • Leave a Reply