Follow me:
 • Mombeekvallei

  Herfstwandeling in de Mombeekvallei

  Vorige week vrijdag had ik nog eens zin om in mijn eentje te gaan wandelen. Het vriendje zette mij af aan de Mombeekvallei in Alken. De Mombeekvallei behoort tot mijn top 5 favoriete wandelingen. Ik kan er uren genieten van de natuur en je hebt er verschillende startplaatsen. Ik start meestal aan de sporthal van Alken. Als je start vanaf de sporthal dan is het namelijk nog een paar km wandelen van de vallei. Tja en daarvoor was het eigenlijk al heel laat. Ik had de hele dag al problemen met de verwarming in mijn huisje. Het was buiten namelijk iets warmer dan binnen. Ik dwaal een klein beetje af van de wandeling in de Mombeekvallei. Vandaag geef ik je mijn persoonlijke mening over deze wandeling. Wat vond ik zelf van deze wandeling en de omgeving? Waarom vind ik deze wandeling zo leuk?

  Waar: Verkorte wandelroute in de Mombeekvallei, in Alken.
  Duur: Ongeveer een twee uurtjes.
  Afstand: In totaal wandelde ik maar liefst 8,40km.
  Route: De verkorte wandelroute en de rode route.
  Cijfer: Ik geef deze wandeling een score van 5/5.

  Ik startte aan de verkorte wandelroute in de vallei zelf. Deze route word aangeduid door een kruisje op de wandelkaart en de bewegwijzering. Je wandelt dan eerst langs een vijver en een bruggetje. Zo wandel je helemaal door en kom je langs een bank van het natuurpunt. Vanaf die bank zit je eigenlijk al op de rode wandelroute. Je hebt daar trouwens een gele wandelroute en die is ook prachtig. Ik koos er ook voor om de rode route omgekeerd te doen. Maar eerst wandelde ik een klein stukje van de gele route en liep ik rond in een klein cirkeltje. Daarna zette ik vastberaden de wandelroute verder. Zo wandel je langs een prachtig uitzicht en sta je op een bruggetje. Ik heb daar even stil gestaan om even na te denken.  Op onderstaande foto zie je het prachtige uitzicht dat ik in de verte zag en het bruggetje.Mombeekvallei

  Ik wandelde verder langs hollewegen, wandelpaadjes, weien en graanvelden. Kortom je hebt echt wel genoeg afwisseling tijdens deze wandelroute. Daarna wandelde ik verder op een small wandelpad. Uiteindelijk heb ik besloten om een stukje van de fietsroute te bewandelen. Op de terug weg koos ik er dan weer voor om de zelfde route te bewandelen. Zo wandelde ik terug langs de verkorte wandelroute en wandelde ik door naar de sporthal in Alken. Op het laatste stukje viel mij iets op, ze hadden het poortje gemaakt dat al een tijdje los lag tegen een boom. Zo vind ik het nog mooier hoor. Ik ben namelijk dol op poortjes en bruggetjes. Ik wandelde ook langs de brouwerij van Alken en de sporthal. Daarna wandelde ik verder richting het dorp om daar even te wandelen.

  Natuurlijk heb ik ook een paar foto’s gemaakt van de Mombeekvallei. Kijk je mee?

  Mombeekvallei Mombeekvallei Mombeekvallei MombeekvalleiMombeekvalleiMombeekvallei

  Wat vond ik zelf van de wandelroute en de omgeving?

  De wandeling was goed bewegwijzerd en aangeduid. Je zag duidelijk waar de gele en rode wandelroute begon. Ik vind het ook leuk dat je aan verschillende kanten kan starten in de Mombeekvallei. Je kan ook beide routes combineren dat heb ik zelf ook al gedaan. Er is afwisseling genoeg tijdens de wandeling van een prachtig uitzicht tot een graanveld. Het is er rustig en dat is voor mijzelf een pluspunt maar af en toe kom je toch een paar mensen tegen. Zo kan je al eens babbelen met de mensen die daar wonen en dan leer je ook nog iets bij. Zo heb ik al eens bijgeleerd dat je vroeger van de Mombeekvallei kon wandelen tot in het dorp Wimmertingen. Ik ben er ook al eens een jong hertje en een ijsvogel tegengekomen. Die laatste kon ik helaas niet fotograferen. Deze wandeling krijgt van mij een 5/5 als score. Nu wil ik nog maar één ding weten van jouw: Ben jij er al geweest? Wat vond je zelf van de wandeling?

 • Previous Post Next Post

  Misschien vind je dit ook wel leuk?

  2 Comments

 • Reply Marjolein

  Wat een leuk artikel en mooie foto’s!

  november 2, 2016 at 19:54
 • Reply Joke

  Ik kom vooral kijken voor de foto’s! Mooi…

  november 3, 2016 at 13:55
 • Leave a Reply