Follow me:
 • Bellevuebos

  Herfstwandeling in het Bellevuebos

  Vorige maandag was het prachtig weer dus besloten we om al snel te gaan wandelen. Of liever gezegd ik wou graag eens met zijn drietjes gaan wandelen. Helaas gebeurt dat laatste niet zoveel omdat ik liever alleen ga wandelen. Dat is natuurlijk mijn eigen persoonlijke keuze. We kozen samen er voor om eens te gaan wandelen in het Bellevuebos. In het bos zelf had je niet echt een wandelroute maar kon je wel de bordjes volgen. Vandaag vertel ik je mijn persoonlijke mening over deze herfstwandeling in het Bellevuebos. Wat vond ik zelf van de omgeving, de wandeling en het bos? Ik vertel je ook nog iets persoonlijks over mijzelf en het bos.

  Waar: Wij zijn gestart in de straat Wouddal, Kortessem, het Bellevuebos.
  Duur: Ongeveer 1,5uur.
  Afstand: 6,54km in totaal gewandeld.
  Route: We volgden niet echt een wandelroute maar wel de bordjes in het bos.
  Cijfer: Ik geef deze herfstwandeling in het bos een 5/5.

  We reden eerst verkeerd en na een kwartiertje rond te rijden waren we het allebei beu. Een pittig detail: We waren bijna naar huis gereden omdat we de startplaats niet vonden van deze wandeling en nog een andere wandeling. Steven reed al snel een andere straat in. Zo kwamen we terecht bij een fietsroute. We parkeerden al snel de auto aan een huis zodat Steven iets kon vragen aan een mevrouw. De vriendelijke vrouw zei dat je hier bovenaan gewoon kon wandelen in het Bellevuebos. Gelukkig voor ons had ze ook nog gelijk en konden we eindelijk gaan wandelen. Onze Diezel begon al een beetje te janken in de auto. Hij gaat graag mee wandelen maar heeft een hekel aan de auto. Bellevuebos

  We wandelden al snel bergop en langs fruitboomgaarden. In de verte zagen we het bos al liggen en toen was ik natuurlijk super enthousiast. Je wandelt vooral eigenlijk in een bos. Je ziet ook alleen maar de verschillende kleuren van de bomen. Zo mag je op bepaalde stukken niet wandelen en dat wordt weergegeven door een bordje. Op andere plaatsen mag je dan weer wel wandelen en dit wordt ook weergegeven door een bordje. Ik vond het eigenlijk wel handig want anders weet je totaal niet waar je naar toe moet wandelen. Op een gegeven moment zagen we in de verte ook een prachtig uitzicht met een soort van hutje. Daar kon je niet naar toe wandelen maar wel genieten van het uitzicht. We wandelden ook langs een paar graanvelden.

  Ik wandelde als kind heel graag in het bos. Toen ik nog thuis woonde op het platteland hadden we alleen maar uitzicht op weien en bossen. Ik ben dan ook echt een plattelandsmeisje.

  Ik maakte natuurlijk een paar foto’s van het Bellevuebos. Kijk je mee?BellevuebosBellevuebos wandelenBellevuebosBellevuebos wandelingBellevuebos wandelenBellevuebos wandelenBellevuebos wandelingBellevuebos wandelingBellevuebos wandeling

  Wat vond ik zelf van de omgeving en de wandeling?Bellevuebos

  De wandeling was zeker geslaagd daarom dat ik deze wandeling een 5/5 geef als score. In het bos had je natuurlijk genoeg afwisseling tussen de bomen, loofbomen, bladeren, graanvelden, fruitboomgaarden en de uitzichten. We moesten wel goed naar de grond kijken want soms lagen er takken op de grond of modder. Ik vond dat eerlijk gezegd super leuk want dat zorgt een beetje voor een challenge tijdens de wandeling. Wandelschoenen dragen is zeker een pluspunt bij deze wandeling. Ik zag overal bladeren liggen op de grond en de mooie kleuren aan de bomen. Het Bellevuebos is volgens mij het mooiste in de herfst. Ben jij er al gaan wandelen?

  Een kleine opmerking: Ik ben niet 100% zeker dat je de naam Bellevuebos aan elkaar schrijft of los van elkaar. Als je weet hoe je deze naam schrijft mag je altijd reageren op dit artikel.

 • Previous Post Next Post

  Misschien vind je dit ook wel leuk?

  10 Comments

 • Reply Ferry & Jacqueline

  Mooie wandeling heb je daar gemaakt. Je bent alleen wezen wandelen. Zonder Diezel? Helemaal in eentje. Mooie foto’s heb je gemaakt. Bomen ziet apart uit met bollen eraan.

  november 4, 2016 at 12:58
  • Reply Sanne

   Nee niet helemaal alleen. We zijn met zijn drietjes gaan wandelen. Alleen wou Diezel niet echt op de foto. 🙂

   november 4, 2016 at 15:17
 • Reply Cloesen Johnny

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Bellevuebos.

  Je schrijft het juist Sanne aan elkaar vast, Prachtige bos om te wandelen en als ik het goed voor heb komt er binnen kort een nieuwe wandeling door het Bellevuebos.

  november 4, 2016 at 13:12
  • Reply Sanne

   Ik was nog aan het twijfelen. 🙂 Dankjewel voor je reactie. Ik had dat ergens ook gelezen. Ben benieuwd naar die nieuwe wandeling, jij ook?

   november 4, 2016 at 15:16
 • Reply Fluwijn

  Wat een mooie wandelblog is dit ! Zelf ga ik ook vaak en graag wandelen. Ik zal hier regelmatig eens komen lezen, want hier kan ik, zo te zien, veel goede wandeltips kan vinden.

  november 5, 2016 at 09:34
  • Reply Sanne

   Dankjewel vind ik super leuk om te horen. 🙂

   november 7, 2016 at 17:42
 • Reply Thomas Pannenkoek

  Ook ik ben gek op wandelen. Alleen (meestal dan in galop) of met mijn schat.
  Heerlijke weblog heb je, mooie schrijfstijl!

  november 5, 2016 at 11:31
 • Reply Joke

  Mooie foto’s van deze wandeling.

  november 5, 2016 at 13:03
 • Reply Merel

  Eentje om zeker ook eens te doen want het is niet zo ver van bij ons
  Je foto’s worden steeds maar mooier Sanne … doe je aan photo bewerking ?

  november 5, 2016 at 14:05
 • Reply Wandeldroom - Vijf wandelingen die echt wel de moeite zijn in de Herfst. - Wandeldroom

  […] terug gaan om daar te gaan wandelen. Ik schreef ook een blogpost over deze wandeling en die kan je hier na […]

  november 20, 2016 at 12:34
 • Leave a Reply