Follow me:
 • Greenspot Rullingen

  Herfstwandeling in Greenspot Rullingen

  Vorig jaar ging ik in mijn eentje wandelen in Greenspot Rullingen. Toen hoorde ik achteraf dat ze de startplaats gingen veranderen in Borgloon. Ik besloot al snel om er terug te gaan wandelen in 2016. Op 05 november was het dan zo ver en gingen we eindelijk nog eens wandelen met zijn drietjes. Ja onze Diezel was er natuurlijk ook bij en die zag de wandeling al helemaal zitten. Ik was onderweg al nieuwsgierig naar de nieuwe startplaats. Vriendje lief zijn gps stuurde ons verkeerd wat eigenlijk wel grappig was. Uiteindelijk vonden we de nieuwe startplaats en de parking van deze wandeling. We parkeerden al snel de auto zodat we eindelijk konden gaan wandelen. Ik was onderweg al nieuwsgierig geworden naar de startplaats, de wandelroute en de mooie omgeving. Wat vond ik zelf van de wandeling?

  Waar: Greenspot Rullingen, te borgloon.
  Afstand: Ongeveer een 8km.
  Duur: 2uur en een half.
  Route
  Ik volgde de oranje wandelroute.
  Cijfer: Ik geef deze wandeling zeker een 5/5.
  Extra info: Honden moeten altijd aan de leiband! Je mag ze nooit loslaten omwille van de dieren en de prachtige natuur.
  Bron: Je vindt het adres op de website van Toerisme Limburg.

  Diezel loopt altijd als een gek aan het begin van een wandeling dan kijken de mensen ons heel raar aan. Ik zeg dan om te lachen “die doet zo om op te vallen”. Wat eigenlijk ook wel waar is. Vriendje lief wordt er soms gek van maar als we verder wandelen dan word Diezel van zelf rustig. Ik dwaal een klein beetje af van de wandeling natuurlijk maar dit vond ik zelf super grappig.

  We wandelden al snel naar het plannetje van de wandeling van Greenspot Rullingen.

  Ik koos voor de oranje wandelroute van 7,5km. Je hebt er trouwens meerdere wandelroutes waarvan er 2 starten in Ulbeek. Ik ben zeker van plan om eens te starten aan de startplaats van Ulbeek.

  We kozen er voor om de wandeling langs rechts te beginnen dan wandel je eerst langs het kasteel van rullingen. Ik vind het persoonlijk een prachtig gebouw. We wandelden ook langs landbouwakkers, op holle wegen en we zagen in de verte een prachtig uitzicht. Op onderstaande foto zie je al een stukje van het prachtige uitzicht. Greenspot Rullingen

  We wandelden ook een op weg dat deels van de wandelroute is maar ook van een fietsroute. Daarna wandel je vooral eigenlijk langs fruitboomgaarden en landbouwakkers. Je wandelt ook langs de beek Herk om daarna langs de andere kant een poortje in te wandelen.

  We wandelden daarna langs een wei en op het gras. Zo kwamen we terecht bij bomen die waren omgevallen of omgezaagd. We dachten op een gegeven moment dat we niet meer door konden wandelen. Sommige bomen waren precies omgevallen door een storm. Misschien heeft Borgloon ook schade geleden met het stormachtige weer van mei en juni van dit jaar. Gelukkig konden we er langs en moesten we een trapje op om naar boven te wandelen. Daarna wandel je vooral in het bos en op smalle wandelpaadjes. Het bos gedeelte vond ik eigenlijk het leukste want je moest ergens op klimmen om toch door te kunnen wandelen. Dat vond ik eigenlijk wel een leuke afwisseling tijdens het wandelen. Na het bos gedeelte wandel je terug op een gewoon wandelpad en langs een fruitboomgaard.

  Tot slot wandel je nog langs landbouwakkers en langs een paar huizen. Daarna wandelden we terug op een trapje om naar boven te wandelen. Je wandelt dan vooral eigenlijk in het bos. We wandelden ook langs de kerk en op het einde van de wandeling zagen we terug het kasteel van Rullingen.

  Natuurlijk maakte ik ook een paar foto’s van de omgeving.

  Het prachtige uitzicht dat we in de verte al zagen tijdens het wandelen. Is het niet prachtig? Greenspot Rullingen
  Op onderstaande foto zie je trouwens één van de trapjes. Ik vind het echte leuke trapjes en vooral om er foto’s van te maken.
  Greenspot RullingenDiezel was er ook en die was super blij tijdens het wandelen.Diezel Diezel Diezel
  Nog een paar foto’s van de omgeving.

  Op onderstaande foto’s kan je gewoon klikken dan kan je ze bekijken in een groter formaat.

  Wat vond ik zelf van deze wandeling?Greenspot Rullingen

  Ik vond het vorig jaar eigenlijk al een mooie wandeling. Nee mijn mening is dit jaar zeker niet veranderd. Ik vind het nog steeds één van de mooiste wandelingen. Deze wandeling krijgt van mij zeker een 5/5 als cijfer. De prachtige natuur van Borgloon en het mooie uitzicht van Greenspot Rullingen zorgden voor genoeg afwisseling tijdens de wandeling. Daarnaast was deze wandelroute langs 2 kanten bewegwijzerd. Je kan de wandelroute dus ook van uit de omgekeerde richting starten. Kortom deze wandeling was zeker geslaagd en zelfs mijn vriend vond het een prachtige wandeling. Ben jij er al eens geweest? Wat vond je zelf van de wandeling en de omgeving?

 • Previous Post Next Post

  Misschien vind je dit ook wel leuk?

  10 Comments

 • Reply Rik Delaet

  Je hebt wel hééééle mooie foto’s gemaakt.
  Ik ken het gebied goed omdat ik als greenspotter samen met anderen de wandeling een keer of vier per jaar controleer op gebreken (omgevallen of beschadigde paaltjes, afval, enz.)
  Er heeft daar inderdaad een storm gewoed waardoor heel wat bomen sneuvelden. En de stukjes die jij bos noemt, zijn eigenlijk dichtgegroeide stukken van de oude spoorwegbedding Tongeren-Sint Truiden. Langs beide zijden bevinden zich daar fruitplantages.
  Ik heb de wandelingen ook als kmz-bestand voor Google Earth. Die zijn makkelijk om te zetten naar een gpx-bestand voor je gps. Dan kan je zeker niet verloren lopen.

  november 15, 2016 at 23:24
 • Reply Ferry & Jacqueline

  Prachtig om te zien. Ja bij sommige bomen is omgevallen door de storm. Maar je maakt echt heel mooie foto’s. Ach die lieverd die Diezel. Tijdje niet meer gezien. Diezel ziet heel goed uit. Diezel vind daar fijn om te doorheen struinen. Lekker wandelen. Daar hou jullie zo van.

  november 16, 2016 at 07:54
  • Reply Sanne

   Dankjewel, wij houden alle drie hier van het wandelen. Ik en Diezel net ietsje meer. Onze Diezel mag niet ontbreken op deze blog. 🙂

   november 16, 2016 at 19:59
 • Reply willyfotoalbum

  een fraaie herfstwandeling in een mooie streek Sanne

  leuk om Diezel nog eens terug te zien

  prettige dag

  november 16, 2016 at 11:49
  • Reply Sanne

   Het was daar echt prachtig. Ben jij er al geweest?

   november 16, 2016 at 20:00
 • Reply Edward McDunn

  Mooi Sanne, en natuurlijk mag Diezel niet ontbreken. Het is in deze als het weer het toelaat heerlijk om te wandelen in de natuur.

  november 16, 2016 at 21:13
 • Reply Marion

  Mooie foto’s, mooi weer ook: de wolken maken de foto’s heel mooi!

  november 16, 2016 at 22:20
 • Reply marylou

  Knappe herfstwandeling Sanne

  november 17, 2016 at 00:20
 • Reply Joke

  Een prachtige wandelstreek. Knappe Diezel😀!

  november 17, 2016 at 13:58
 • Reply Merel

  Je maakt echt fantastische foto’s Sanne
  En daar in buurt ben ik ook al gaan wandelen

  november 17, 2016 at 15:42
 • Leave a Reply