Follow me:
 • Jonckholt

  Gezellig wandelen in Jonckholt, Hoelbeek

  Onlangs gingen we nog eens wandelen met zijn drietjes. Ja onze Diezel ging deze keer ook mee. Deze keer kozen we voor de wandeling Verborgen Moois Jonckholt in de gemeente Hoelbeek. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit had gehoord van deze gemeente. Dus was ik eigenlijk wel nieuwsgierig naar deze wandeling. Wat vond ik zelf nu eigenlijk van de omgeving? Wat vond ik van de wandeling? Op al deze vragen geef ik je vandaag een eerlijk antwoord met een persoonlijke touch en met leuke foto’s.

  Gezellig met zijn drietjes wandelen in Jonckholt, Hoelbeek.

  Waar: Parking kerk, Jonckholt, Hoelbeek.
  Afstand: We wandelden in totaal een 6,49km.
  Duur: Iets minder dan 2 uurtjes.
  Route
  Ik volgde de groene wandelroute.
  Cijfer: Ik geef deze wandeling zeker een 4/5.
  Extra info: Honden moeten altijd aan de leiband! Je mag ze nooit loslaten omwille van de dieren en de prachtige natuur.
  Bron: Je vindt het adres op de website van wandelen in Limburg.

  We parkeerden onze auto aan de kerk van Hoelbeek. Ik vind het altijd gemakkelijk als er een parking is aan de wandeling. Want dan moet je eigenlijk niet zoeken naar een plaats om te parkeren. Ik dwaal even af van de wandeling. We kozen allebei voor de groene wandelroute en vastberaden liepen we die kant op. We wandelden eerst op asfalt om daarna te wandelen op holle wegen. In de verte zagen we al de landbouwakkers liggen en ook weien. Het viel mij toen al op dat het er rustig was om te wandelen. Hoelbeek

  We wandelden dan verder langs stukjes bos, weien, holle wegen en landbouwakkers.

  Daarna wandelden we verder in een stukje bos daar zagen we een paar paddenstoelen. Ik keek gewoon naar links en daar zag ik nog meer paddenstoelen. Op onderstaande foto zie je een Geschubte Inktzwam. Ik vind dit persoonlijk één van de mooiste paddenstoelen.Geschubte inktzwam

  Voor de natuur moet je gewoon respect hebben vind ik zelf!

  We wandelden een stukje verder en opeens riep Steven: “pas op hier ligt glas”. We keken allebei heel goed rond en er lag meer dan alleen glas. Steven moest helemaal om lopen met onze hond. Ik liep er wel in omdat ik verbaasd was. Je laat toch geen rommel achter in een bos? Overal zagen we flessen, buizen, een Halloween masker en ook matrassen. Ik dacht eerst dat al het afval van een Halloweentocht was. Maar Halloween was toch al een paar weken geleden. Ik vind het zo jammer dat mensen hun afval gewoon dumpen in een bos. Dit doe je thuis toch ook niet denk ik dan! Ik moest dit gewoon even vertellen op mijn blog. 

  Op onderstaande foto kan je helaas een deel van het afval al zien.
  wandeldroom-hoelbeek021
  Je had er ook een trapje naar boven en we waren alle drie nieuwsgierig. Je weet eigenlijk nooit op voorhand wat je dan mag verwachten. Ik hoopte natuurlijk op een mooi uitzicht en dat was er natuurlijk. Zo zagen we in de verte al het fort. Ik vroeg mij toen eigenlijk af of we het ook van dichtbij konden zien.wandeldroom-hoelbeek012

  Als je terug naar beneden gaat en verder wandelt op het smalle pad. Dat pad was omringd door zelfgemaakte hekken. We wandelden daarna langs het fort waarvan ze vroeger dachten dat het een kasteel was. Door de jaren heen beseften ze dat het nooit een kasteel geweest is. Ik vond het echt leuk om zoiets van dicht bij te zien. Ik vind het altijd leuk als er een stukje geschiedenis is bij een wandeling. Zo leer je ook nog iets bij over een wandelplaats. Diezel vond het fort natuurlijk helemaal geweldig. Ik zag daar ook een hele mooie boom op onderstaande foto kan je deze boom al zien. Jonckholt

  Ik heb natuurlijk een paar foto’s gemaakt van de omgeving. Kijk je mee?

  Wat vond ik zelf van de omgeving en de wandeling?

  De omgeving zelf vond ik prachtig. Ik vond het leuk dat je eerst door het dorp wandelt. Om daarna langs landbouwakkers, weien en fruitboomgaarden te wandelen. Een pluspunt is zeker het stukje geschiedenis van het fort en het uitzicht via het trapje was adembenemend. Daar hebben we even stilgestaan om te genieten van de natuur en het fort. Ondanks het afval dat we zagen geven we deze wandeling toch een 4/5 als cijfer. Kortom je had er genoeg afwisseling van de natuur, de omgeving en de wandeling zelf. De wandeling was eigenlijk niet zo zwaar en ik vond het leuk om eens een andere gemeente te leren kennen. Ben jij er al geweest? Wat vond je zelf van de omgeving en de wandeling?

 • Previous Post Next Post

  Misschien vind je dit ook wel leuk?

  7 Comments

 • Reply willyfotoalbum

  een aanrader dus Sanne

  wat ik me afvroeg, zijn sommige foto’s un een HDR bawerking gemaakt ??

  groeten

  november 24, 2016 at 17:02
 • Reply Ferry & Jacqueline

  Heerlijk gewandeld. Mooie omgeving daar. Je hebt prachtig foto’s bewerkt. Het zie je heel goed op de foto’s.

  november 25, 2016 at 09:27
 • Reply Els

  Wandelen is zo heerlijk! Wat een mooie foto’s heb je gemaakt :-).

  november 28, 2016 at 21:02
 • Reply Bettie

  Mooi omgeving, maar wat zonde dat er zoveel afval wordt achtergelaten. Ik snap dat echt nooit, want is een kleine moeite om het even op te ruimen.

  november 29, 2016 at 14:29
 • Reply Denise

  Wat een mooie omgeving om in te wandelen! Jammer dat er toch veel mensen de bossen of wandelgebieden vervuilen. Zelf kom ik ook regelmatig vuil tegen (denk aan flessen alcohol, blikjes, tassen, etc.) en dat vind ik dan erg jammer. Zoals je zegt, dit doe je thuis toch ook niet? Gelukkig is mij al heel jong geleerd dat ik afval zolang in mijn handen of zak moet houden tot ik een prullenbak tegenkom.

  december 1, 2016 at 16:22
 • Reply Edward McDunn

  Een mooi blog Sanne. Erg hè, dat de mensen nog altijd troep in de natuur dumpen.

  december 5, 2016 at 19:58
 • Reply Forever38.com (Vera)

  Schandalig he, dat afval. Ik kan me daar ook zo boos om maken. Maarre, wat een prachtige foto’s heb je gemaakt. Met name die met die boom en die lucht erachter. Echt super mooi !

  december 5, 2016 at 21:11
 • Leave a Reply